Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Yemək qızartdığınız yağlardan təkrar istifadə etmək xərçəngin inkişafına səbəb olur.

101.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, alimlərin fikrinə görə, təkrar qızardılmış yağ öz tərkibini dəyişir və onda güclü toksiki kanserogen akrolein əmələ gəlir. Akrolein isə bir çox xərçəng növünün inkişafına gətirib çıxarır.

Mütəxəssislər qidalanmada qızardılmış qidaların miqdarını minimuma azaltmağı və yağı heç zaman təkrar qızdırmamağı tövsiyə edirlər.

101.az (axşam az)
Şikayət və ya narazılığınız var? - Bizə zəng edin: +994 707 707 101


ƏN SON XƏBƏRLƏR